5 Ocak 2015 Pazartesi

Kızılcahamam Sey Hamamı Yürüşümüz 04/01/2015

2015'in ilk  Pazar'ından Günaydın..
              Bu Pazar günü de bizimle yürümek isteyen toplamda 14 kişi olarak yine dağlardaydık.  Hava durumuna göre yağış yoktu ve sıcaklık 1-2 derece bekleniyordu.

              Kızılay'dan kalkan aracımızla ara duraklardan katılımcılarımızı  alarak Kızılcahamam'a doğru yola çıktık.  Mevlana tesislerinde verdiğimiz mola sonrası  Çerkeş ayrımından Güvem köyünü geçerek Sey Hamamı köyüne geldik. Ramazan Bey'in söylediğine göre köy 1920'lerde kurulmuş. Rehberimiz Niyazi ESENKAL'ın liderliğinde, yaklaşık saat 09.45-10.00 gibi yürüyüşe köyün sol tarafından yükselerek başladık.  10-15 dakikalık yükselişten sonra yeni katılan arkadaşlarımızdan biri ayağındaki sorunlar nedeniyle bizden ayrılarak araca döndü. Biz 13 kişi olarak  yer yer 30-40 cm. bulan karda 350 m. kadar yükselerek tepeye geldik.
              Oradaki küçük göleti geçerek orman içinde ilerleyip saat 12.45- 13.00 gibi  yaklaşık 30-40 dk. yemek molasından sonra yürüyüşümüze sırttan devam edip,  yan geçişler yaparak inişe geçtik ve yürüyüşümüzü 6 saat sonunda, 12 km. yürüyerek, 16.00 - 16.15 gibi Kavaközü köyünde sağ salim bir şekilde sonlandırdık. Şoförümüz Necip Beyin bize demlediği sıcacık çay, soba başı sohbet,  kalan meyve ve çikolatalarımız  yürüyüşümüzün  muhteşem finaliydi.
            Hava koşulları yürüyüş için son derece uygundu. Tahmini 3-4 günlük sertleşmiş kar, rüzgarın bizi rahatsız edecek kadar sert olmayışı ve gün boyu bizden ayrılmayan güneş yürüyüşümüzü kolaylaştırdı.
          Grubumuzda ilk kez bizimle yürüyen arkadaşlarımızın gayreti ve performansı iyiydi.
          Kar yürüyüşlerini her zaman severim, Hele böyle güzel bir havada yürümek de ayrı bir keyifti. Kış yürüyüşünü, karda yürüyüşün zorluklarını hatırlamış, yeni katılan arkadaşlara da yaşatmış olduk.
           Bir yürüyüş daha böylece  keyifle, kazasız bir şekilde sona erdi. Tüm katılan arkadaşlara ve emeği geçen herkese teşekkürler..
           Bir sonraki yürüyüşte görüşmek üzere..  Hoşçakalın.