25 Nisan 2014 Cuma

GEREDE KOÇUMLAR YAYLASI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Parkur kısmen ormanlık olup 15 km olarak planlanmıştır.YÜRÜYÜŞ İÇİN GEREKLİ MALZEMELERE SAHİP OLMAK ŞARTI İLE ilk defa doğa yürüyüşü yapacaklar için uygundur. 
Hava, yol ve katılımcıların durumuna bağlı olarak parkur uzatılabilir, kısaltılabilir, değiştirilebilir

YÜRÜYÜŞE KIŞ ŞARTLARINA GÖRE HAZIRLIKLI GELİNMELİDİR.

HAREKET SAATLERİNE DİKKAT
Faaliyet Tarihi : 04,05,2014

REHBER:NEŞET ÖZENSOY- TAHSİN DEMİR - NİYAZİ ESENKAL

BAŞVURU ve FAALİYET SORUMLUSU : 

TAHSİN DEMİR: 0537 212 72 23
AYSU ŞEN : 0532 226 06 27


Son Başvuru Tarihi:03,05,2014 Saat 18:00

HAREKET SAATLERİNE DİKKAT EDİNİZ.


DURAKLAR VE HAREKET SAATLERİ:
KUMRULAR SMMO ÖNÜ: 08,00 

MİLLİ KÜTÜPHANE : 08,05
ARMADA: 08,15
BATIKENT JANDARMA; 08,25
ERYAMAN; 08,30

(Hava, yol ve katılımcıların durumuna bağlı olarak parkur uzatılabilir, kısaltılabilir, değiştirilebilir.)

Başvurularınızı yaparken 'katıl'ı tıklamanız yeterli değildir. Lütfen başvuru yaparken araca nereden bineceğinizi faaliyet sorumlularını bildirin ve herhangi bir iptal durumunda lütfen bilgilendirin.

GEREKLİ MALZEMELER;
Kalın tabanlı boğazlı bot, çift tabanlı çorap ,polar, yağmurluk veya panço, şapka , eldiven , güneş gözlüğü , sırt çantası 25lt, baton , kumanya (öğle yemeği için) , 1,5-2 lt su , çay enerji için kuru yemiş , meyve .

SIRT ÇANTANIZDA:
Kafa lambası , çakı ,düdük ,çakmak ,yara bandı ,kişisel ilaçlar bulundurulmalıdır.

YANINIZA ALMANIZ GEREKLİ YEDEK MALZEMELER
Yedek ayakkabı , çamaşır kollu tişört , çorap vs....(yedek malzemeler araçta bırakılacaktır)

11 Nisan 2014 Cuma

YÜRÜYÜŞTE İÇLİK VE ÇORAP

Daha önce belirttiğimiz gibi yürüyüşte kıyafet donanımı çok önemli. Yürüyüşünüzün sağlıklı geçmesi ve olası kazalara karşı kullanacağınız malzeme size anlık yardımlarıyla çok şey kazandırabilir.
Yürüyüş çorabı, parmak ucu ve topuk kısmında olan ilave kalınlığı ile yürüyüşün vazgeçilmezlerindendir. Kaliteli bir botun içinde yaz ve kış kullanabileceğiniz bir çorap size yürüyüşe büyük konfor sağlar. Burada ilave dikkat edilmesi gereken konu, her yürüyüş öncesi ayak tırnaklarınızın kısa olmasına dikkat göstermektir. Yürüyüş sırasında ters basmadan kaynaklanabilecek bir tırnak kırılması sıkıntı yaratabilir.
Yürüyüşte içinize giyeceğiniz içlikler ter geçirgenliği yönünden çok faydalıdır. İçliğin teri alıp vücudunuzdan ayırması önemlidir. Bu şekilde bir durma anında soğuyacak terin sizi üşütmesinin önüne geçeceğiniz gibi vücudunuzun da kısa zamanda soğumasının önüne geçer. İçliklerin kış için uzun kollu ve yaz için t-shirt gibi giyilebilecek kısa kolluları mevcut olup, özellikle tam gün yapılacak yürüyüşlerde çantanızda bir yedeğinin bulunması oldukça faydalıdır.

Kışlık içliklerin altlıkları da mevcut olup, özellikle karda yapacağınız uzun yürüyüşler sırasında pantolonunuzun altında ikinci bir kat sağlaması bakımından hem vücudun sıcaklık kaybını önlemesi ve hem de pantolonun ıslanması durumunda ıslaklığın doğrudan vücudunuza olan temasını kesmesi bakımından oldukça faydalıdır.


Her zaman bahsettiğimiz gibi trekking (yürüyüş) sporu bir anlamda malzeme sporudur. Gideceğiniz rotaya göre malzemelerinizin tam olması yapacağınız sporu sağlıklı ve oldukça konforlu yapmanızı sağlar.

7 Nisan 2014 Pazartesi

SORGUN YAYLASI VE GÖLETİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ FOTOĞRAFLARI

Dün, gurubumuzun "Sorgun Yaylası ve Göleti doğa Yürüyüşü"nü gerçekleştirdik. Bu yürüyüşümüzün yazısına BURADAN göz atabilirsiniz.

BURAK ŞENGÜL FOTOĞRAFLARI

























Mehmet Bilgehan Merki fotoğrafları